Guide til valg af mountainbike

Motion er rigtig fedt, når du bliver grebet af det. Det er sundt – og det gør en masse godt for dig og dit syn på verden. Efter en god omgang motion føler du dig flyvende og klar til at tage alverdens udfordringer i stiv arm. Desværre er der mange, der synes, at det er kedeligt at dyrke motion. En langsommelig affære i fitnesscenteret, hvor du laver de samme bevægelser igen og igen. En monoton løbetur, der tager lang tid og foregår i vante omgivelser. Hvis du gerne vil have mere spænding, når du dyrker motion, kan du finde det for enden af et cykelstyr. Styret på en mountainbike mere præcist. Det er en sport, hvor du får masser af motion, mens du drøner rundt i smukke omgivelser med fart og spænding. Og så kan du komme i gang relativt hurtigt, hvis du bare har den rigtige cykel.

Bremserne til begynderen

En stor del af at vælge en mountainbike er at afstemme, hvor meget du vil betale i forhold til, hvor meget du vil bruge den. Det kan være, du ikke er helt sikker endnu, og du gerne vil have en lidt billigere model til at starte med, så du kan teste, om det er noget for dig. Hvis du vil finde penge til en dyrere model, kan du optage et kviklån. I den forbindelse er det fint at vælge en cykel, der er tilpasset begynderen. De fleste mountainbikes bruger skivebremser nu om dage. De billigere mere begynder prisvenlige cykler har skivebremser, hvor du bremser ved hjælp af et kabel. De dyrere modeller bruger hydraulik, hvor bremser i et lukket system bliver presset sammen af olie. Hydrauliske bremser er klart at foretrække, men de kommer også tit med et højere prisskilt.

Affjedring både fortil og bagtil

Du ved, at det er en mountainbike, når du ser forgaflen, hvor fjederen sidder. Eller gør du? Nogle af de lidt dyrere modeller giver dig også affjedring bagi, mens det er lidt billigere, hvis du kun har fjedren i forgaflen. Forgaflen kan sagtens være tilstrækkelig langt hen ad vejen, især hvis du er nybegynder.