Giver livsstil midler større sikkerhed?

Med aktiemarkedet stædigt nægter at bilægge ned og glat ud, Wall Street har travlt med at komme med “produkt” de kan sælge til pistol genert investorer.
En sådan ny koncept er fondens livsstil; en meget diversificeret pakke designet til at være en enkelt fond i en investors portefølje.
Der er to generelle typer af disse fonde, hvor aktiver er fordelt på tværs af en bred vifte af aktier og obligationer. I en, er værdipapirer afholdt direkte, i den anden aktiver er gennem andre midler.
Fidelitys frihed 2030 er et eksempel på den første type. Det er rettet mod en specifik pensionering dato, og kontanter og bond indsatserne stige efterhånden som denne dato nærmer sig.
Denne type fond har lavet en opfattelse blandt investorer at dens værdi ikke vil falde, og at det er sikkert. Men i virkeligheden, disse er ikke sikrere end en standard investeringsforening.
Da vi solgte alle vores investeringer positioner på 13 oktober 2000 og bevaret vores hovedstad, har Fidelity frihed 2030 tabt 39% (gennem 2/21/03). Tror du, det er et enkeltstående tilfælde?
Jeg plukke ikke på troskab, men her er nogle af deres andre livsstil midler med returnerer samme periode:
Troskab frihed 2020:-34% troskab frihed 2010:-22%
Så meget for opfattede sikkerhed.
Den anden Wall Street lyse idé er fondens midler (FOF). Det lyder godt, men det faktisk skaber et dobbelt lag af omkostninger; udgifter til indkøb af fonden, og derefter omkostninger i investeringsforeninger i FOF køb. Tag for eksempel den gruppe af foretagender af midlerne. Det viser en udgift ratio på næsten 2% plus en salg afgift på 4,75% ifølge Morningstar. Tack på de underliggende udgifter og du betaler ud mere end 3% om året i investering udgifter.
Hvis du er en ny investor (med mindre end $10k), og har din konto på en rabat mægler, kan du tilføje et minimum på 1% pr. år i gebyrer bare for privilegiet at have en konto. Det bringer det samlede antal op til 4% i årlige udgifter. Tale om at føje spot til skade.
FOFs er undertiden at blive udråbt som den eneste fond, du har brug for uanset hvad investeringsklimaet. Så lad os sammenligne for at se, hvordan Enterprise fondens midler udføres i samme periode som nævnt ovenfor for frie midler:
Gruppe af foretagender af midlerne:-35%.
Den nederste linje er, at uanset hvilken type investeringsforening, du vælger, eller hvad nogen hævder det vil gøre for dig, skal du være på vagt og se om det gør hvad du fik at vide det ville. Investeringer, er der simpelthen ikke sådan noget som en sikker ting. Sikker på du har brug at vide, hvordan man genkender en god investering.
Men lige så vigtigt – måske endnu vigtigere – du skal vide, hvornår at anerkende, at en god investering idéen fungerede, skære dit tab, og sælge.